Documentatie pacienti

Noi oferim pacientilor nostri informatii si documentatie utila, concreta, care sa îi ajute în calatoria sinuoasă, dificilă, plină de obstacole şi dificultăţi spre vindecare şi spre o viaţă mai buna. Documentaţia oferită a fost realizată în cadrul proiectelor pe care le-am derulat în ultimii ani de către membrii şi colaboratorii noştri. Vă încurajăm şi vă rugăm să contribuiti si dumneavoastră cu materialele şi documente care să ne ajute pe toţi. Tot ce trebuie să faceţi este să ne contactaţi şi vă vom acorda spaţiu şi vă vom da creditul cuvenit pentru documentaţia oferită. Vă multumim!

Ghid de organizare şi funcţionare a grupurilor de sprijin.

Grupurile de sprijin formale pot părea o descoperire relativ recentă, dar sprijinul adresat semenilor aflaţi în suferinţă a existat dintotdeauna, îmbrăcând diferite forme. Într-un grup de sprijin, o persoană diagnosticată cu cancer îşi deschide inima şi primeşte răspunsuri de la persoane care o înţeleg cu adevărat.

 Poţi să  ai o familie iubitoare, prieteni buni, dar sunt momente în care ei nu te pot înţelege în totalitate. Împărtăşirea experienţelor cu alte persoane de la grupul de sprijin te ajută să te adaptezi mai uşor şi să lupţi mai eficient cu boala. Îţi este de folos să vezi alte persoane care sunt cu luni sau ani înaintea ta, trăind din plin după ce au trecut prin experienţa traumatizantă a cancerului de sân.

Acest material conţine atât considerente teoretice cât şi aspecte practice, învăţate în cursul celor cinci ani de coordonare a grupului de sprijin pentru femei cu cancer de sân.

Cartea este un ghid practic, uşor de utilizat, adresată celor care vor să înfiinţeze şi să coordoneze un grup de sprijin. Informaţiile sunt utile şi celor care sunt implicaţi deja într-un grup de sprijin care poate vor găsi idei noi de îmbunătăţire a  activităţii acestuia.

Totodată, cei care conduc şedinţele grupului de sprijin – facilitatorii – vor găsi informaţii şi sfaturi relevante. Materialul se adresează în primul rând grupurilor de sprijin pentru pacienţii cu cancer, care pun accentul pe informare şi sprijin emoţional, dar poate fi folosit şi de alte tipuri de grupuri de sprijin.

Informaţiile din material au un caracter general şi trebuie să fie adaptate la cerinţele şi nevoile fiecărui grup de sprijin. Cartea include idei inspirate de experienţele de viaţă ale supravieţuitoarelor, membre ale grupului de sprijin organizat de Asociaţia Parteneri în Progres din Constanţa. Multe din exemplele prezentate au menirea de a prezenta, într-o manieră practică, problemele, provocările, şi bucuriile care vin din participarea la un grup de sprijin.

Descarca ghidul aici.

Scrie parerea ta

*

Adresa de email nu va fi publica. Campurile marcate cu * se completeaza obligatoriu.